16 Ağustos 2012 Perşembe

Geleceğin Panteri Mert Günok


Fenerbahçe'nin sadece 3 tane kalecisini hatırlıyorum. Rüştü, Volkan Babacan, Recep. Rüştü Barcelona'ya birinci kaleci olarak gidip üçüncü kalcei olarak dönmüştü. Fenerbahçe'ye döndüğünde formayı Volkan'a kaptıracağını anlayınca da birkaç sezon sonra Beşiktaş'a gitmişti. Recep ve Volkan Babacan şimdi ne yapıyorlar, yaşıyorlar mı onu bile bilmiyorum.
Rüştü, Volkan Babacan ve Recep... Kısacası 1 Volkan değiller.


Gelelim Volkan'a... 24 numaralı kaleci kazağı... Uzun saçları... Volkan'ı ilk gördüğüm zamanlar böyleydi.


Daha sonraki hatırlayışım "Schalke maçı... Bir geri pas... Volkan topa yakın... Volkan ayağından kaçırıyor... Kuranyi ve gol..." Volkan o gün o golü basit bir hatadan yemişti.

Yıllar sonra bir anı daha... "Sevilla maçı... İlk 10 dakikada Volkan'ın yediği 2 hatalı gol... Daniel Alves'in sevinci... Fenerbahçe ikinci yarıda iyi oyunla maçı penaltılara taşımıştı. Volkan 3 tane penaltı kurtarmıştı. Fenerbahçe çeyrek finaldeydi... Bravo Volkan..."
Volkan o günden sonra penaltı kurtarmaya devam etti. Ve şimdi tartışmasız Türkiye'nin en iyi kalecisi.


Ve şimdi "Trabzon'dayız. Penaltı... Topun başında Colman... Kalede oyuna yeni giren genç Mert dikkatli... Colman vuruyor... Mert kurtarıyor... Bravo Mert..."
Fenerbahçe Trabzon'u ikili averajla geçip şampiyon olmuştu. Eğer Mert o penaltıyı kurtarmasaydı Fenerbahçe şampiyon olamayacaktı...


Volkan şimdi canımız, panterimiz...

Mert gelecekte canımız, panterimiz olacak...

İnanıyorum...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder